Belföld

Nem lesz kész időben a vizes-vb egyik kijelölt szálláshelye

Nem készül el az ELTE Bibó Szakkollégiumának felújítása a vizes-világbajnokság kezdetére, pedig ez lett volna az esemény egyik szálláshelye – írja a 444.hu.

A lap emlékeztet, a tervek arról szóltak, hogy

a felújított Bibó szakkollégium szobáit, mint lehetséges szállásokat mind a FINA világbajnokságra, mind a FINA Masters világbajnokságra érkezőknek a szervezők kiajánlják.

A munkát előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősségre hivatkozva komolyabb versenyeztetés nélkül 405 millióért a Penta Industry kapta.

A záró határidő május 31. volt, de az év vége előtt módosították a szerződést. A határidőn ekkor még nem variáltak, de az belekerült, hogy nem a kivitelező, hanem a megrendelő, vagyis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felelőssége az engedélyek beszerzése.

A 444.hu azt írja, a  múlt héten azonban megjelent egy újabb szerződésmódosítás, ebben már augusztus 17-i határidő szerepel a műszaki átadás-átvétel kezdő időpontjára, de addigra a vb-nek már több mint két hete vége lesz.

A tervekben az is szerepelt, hogy a felújítás és bővítés során minden szobához saját fürdőszobát alakítanak ki, az épület új lakószintet kap, így további 11 szobaegység épül, de egyelőre ebből semmi nem valósult meg.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik