Belföld

Milliókat tett zsebre három NAV-os, egy ügyész és egy ügyvéd

korrupció (Array)
korrupció (Array)
Lebuktak.

Korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a NAV három hivatásos állományú tagját, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy ügyvédet. Kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a büntetőeljárás alá vont személyek milliós nagyságrendű összegeket fizettek egy csoportnak, amelynek tagja volt a három NAV-os, egy ügyvéd és egy helyi ügyészségi ügyész. A kifizetett jogtalan előnyért cserébe a csoport tagjai bűnügyi információkat szolgáltattak ki az arra jogosulatlan személyeknek, a büntetőeljárás alóli mentesülésük, vagy cselekményük enyhébb elbírálása érdekében.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai 14 helyszínen tartottak házkutatást, számos bizonyítékot foglaltak le. Hat embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük ötöt őrizetbe vettek. Az őrizetbe vett ügyész és a NAV munkatársai kihallgatásukon panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, nem tettek vallomást. A főügyészség szerdán indítványozni fogja az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik