Belföld

Köszönjük kedves hidegfront, de megint itt a kánikula!

Kicsit frissített az időn a vasárnapi zuhé, ám a dögmeleg ismét visszatér a héten. De azért látni a fényt a forró alagút végén.

Cifra hidegfront szelte át több hullámban a Kárpát-medencét vasárnap és hétfőre virradó éjjel, volt mindenféle cidri: szakadt az eső, villámlott, mennydörgött, fújt a szél. Mindez azonban kevés ahhoz, hogy a hőséget sikerüljön legyőzni, a nagy meleg visszatér a Met.hu előrejelzése alapján.

Mindenesetre hétfőn nyugat felől felszakadozik a felhőzet, sok lesz a napsütés, leszámítva a keleti megyéket, ott még sok felhő lehet. A felhőkből délelőtt még eső is eshet. Az északnyugati szél kissé megerősödik. A hőmérséklet 27-32 fok között lesz, értelemszerűen keleten lesz hűvösebb. Estére 18-23 fokra hűl a levegő.

Ami még lényeges, hogy citromsárga figyelmeztetést adtak ki három más-más országrészben lévő megyére: Győr-Moson-Sopronra, Pestre és Csongrádra.

Kedden ismét napos idő várható, bár nyugaton befelhősödik az ég és záporok, zivatarok pattanhatnak ki. A Kisalföldön kifejezetten erős lesz a déli szél, zivataroknál akár viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjjeli hőmérséklet 16-21 fok, a legmagasabb 30-35 fok között várható.

A továbbiakban csak fokozódik majd a hőség, előreláthatóan csütörtökön érkezhet egy frissítő hidegfront.

Ha további, részletesebb időjárás-előrejelzésre kíváncsi, látogassa meg a Kiderül.hu-t!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik