Belföld

Orbán elleni merénylet – ölni akartak

Emberölés előkészületével gyanúsították meg a szélsőséges nézeteket valló M. Pétert, aki mindent tagad.

A 63 éves gyanúsított kirendelt védője, Pintér András megerősítette a Magyar Idők információját, azt mondta: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól. M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, éles lőszereket találtak a kocsijukban.

Egy városligeti iskolában akarták megölni Orbánt?
A miniszterelnök a kommunizmus áldozataira emlékezett november 21-én.

A belügyi vezetők akkori közlése szerint a kormányfő elleni merényletre készülhettek, de az ügyvéd szerint védence ezt tagadja.

.

Orbánt kimenekítették a TEK-esek a merénylet elől
A terrorelhárítók mentő művelete már azelőtt megtörtént, hogy a két férfi elindult volna végrehajtani tervét, csak ezután csaptak le a szélsőséges párosra.

A két férfi elfogása után Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár azt mondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. A Magyar Idők szerint az, hogy a miniszterelnök ellen készültek merényletre még nem szerepel a gyanúsítások között, noha a házkutatásnál ezt bizonyító feljegyzések kerültek elő.

A két férfi az egykori rendészeti államtitkár, Tasnádi László szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolható, de a paramilitáris szervezet elhatárolódott a merénylettől. M. Péter – a nyomozati iratok szerint – felnőttként mindig szélsőséges nézeteket vallott, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik