Belföld

Orbán elleni merénylet – még vizsgálják

Jelenleg is előzetes letartóztatásban van a két férfi.

Még tart a vizsgálat a két gyanúsított ügyében. Másfél éve azért fogta el őket a Terrorelhárítási Központ (TEK), mert a belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek. A Magyar Idők szerint egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják őket, de továbbra is azt akarják bebizonyítani, hogy merényletre készültek.

A terrorelhárítók az állítólagos merénylet tervezett időpontja előtt kimenekítették Orbán Viktort.

Orbánt kimenekítették a TEK-esek a merénylet elől
A terrorelhárítók mentő művelete már azelőtt megtörtént, hogy a két férfi elindult volna végrehajtani tervét, csak ezután csaptak le a szélsőséges párosra.

2015 novemberében fogták el az akkor 62 éves gödöllői M. Pétert és a 60 éves budapesti R. Gyulát, akik Budapest felé autóztak. Sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, éleslőszereket találtak náluk. A két férfi állítólag Orbán Viktor ellen tervezett merényletet, de a Magyar Idők szerint ezzel eddig nem tudták őket meggyanúsítani, noha a házkutatásnál ezt bizonyító feljegyzések kerültek elő.

A két férfi az egykori rendészeti államtitkár, Tasnádi László szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolható, de a paramilitáris szervezet elhatárolódott a merénylettől – írta a Magyar Idők, amely szerint a nyomozás határideje 2017. szeptember 21., de azt valószínűleg meghosszabbítják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik