Belföld

Orbánt kimenekítették a TEK-esek a merénylet elől

A terrorelhárítók mentő művelete már azelőtt megtörtént, hogy a két férfi elindult volna végrehajtani tervét, csak ezután csaptak le a szélsőséges párosra.

A hatóságok több fontos bizonyítékot foglaltak le az eddigi közlések szerint Orbán Viktor meggyilkolására készülő két férfinál, amelyek megerősítik azt a korábbi gyanút, hogy komoly akcióra készült a Magyar Nemzeti Hadsereg november 22-én elfogott két aktivistája – értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, az állítólagos merénylet tervezett időpontjában a terrorelhárítók – a TEK megfogalmazása szerint – jó előre kimenekítették Orbán Viktort onnan, ahol az előzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói. Ezután csaptak le a magyar terrorelhárítók a 62 éves M. Péterre és a 60 éves R. Gyulára. Még az is lehetséges, hogy túl korai volt az akció, mert így túl távol voltak attól a helytől, ahol a merényletet elkövették volna.

Ennek ellenére a Népszabadság egyik forrása, aki Orbán Viktor lakása közelében él azt mondta, a meghiúsított merénylet napján nem tapasztalta, hogy a kormányfő védelmét megerősítették volna. Korábban viszont már egy kisebb kormányellenes tüntetés idején is fokozták a védelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik