Belföld
Budapest, 2016. október 27.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában Egy bírósági tárgyalás elé címmel 2016. október 27-én.
MTI Fotó: Marjai János

Jogerős: Rogánról lehet mondani, hogy bűnöző

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 06. 07. 13:09

Szerdán másodfokon is elutasította a bíróság Rogán Antal kabinetminiszter Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben benyújtott keresetét.

Rogán azt kifogásolta, hogy az V. kerület korábbi ellenzéki önkormányzati képviselője azt állította:

Rogán Antal bűnöző, és bűnözőkkel üzletel.

Juhász a 24.hu-nak azt mondta, az ítélőtábla lényegében helyben hagyta a korábbi elsőfokú ítéletet, amelyben megállapították, hogy a Fidesz politikusának volt kapcsolata bűnözőkkel, így ő joggal fogalmazhatott meg olyan véleményt, amelyeket bizonyítékok támasztanak alá.

Örülök, hogy végre bírósági ítélet is megerősítette, amit minden józan paraszti ésszel megáldott állampolgár láthat, hogy az Orbán-kormány egyes vezetői szorosan együttműködtek bűnözői körökkel.

– mondta Juhász Péter.

Két éve húzódott a per

Rogán azért perelt, mert Juhász azt állította, Rogán még polgármesterként Portik Tamással üzletelt. A fideszes politikus tagadta, hogy így lett volna. Juhászék szembesíteni akarták Rogánt a börtönben ülő Portik Tamással. Ez végül nem történt meg, mert Rogán nem ment el a tárgyalásra. Portik vallomása ugyanakkor több ponton is alátámasztotta Juhász Péter kijelentéseit.

Portik a vallomásában arról is beszélt, hogy 10 millió forintnyi eurót adott át Rogán Antalnak egy borítékban. Ezt azonban az ügyészség nem találta megalapozott állításnak, így csak Portik ellen indított eljárást.

A per után a Miniszterelnöki Kabinetiroda is kiadott egy közleményt Rogán Antal nevében. Ebben azt írták, hogy a Fővárosi Ítélőtábla két hete azt mondta ki, hogy Juhász Péter Portik embere, Portik ad feladatokat az Együtt elnökének. Juhász Péter tehát a bíróság szerint is egy elítélt bűnözőnek, az alvilág egykori fejének embere. Ezen tények ismeretében mindenki maga dönti el, hogy mennyire lehet hinni az Együtt elnökének.

A Kabinetiroda szerint Rogán Antal és Belváros- Lipótváros Önkormányzata már több sajtó- és személyiségi jogi pert nyert Juhász ellen, amiből azt a következtetést vonják le, hogy az Együtt elnöke valótlanságokat állított, ezért Rogán Antal a Kúriára viszi tovább az ügyet.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.