Belföld

1 millió 680 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

Részvételi rekordot hozott a nemzeti konzultáció: a szerdai összesítés szerint 1 millió 680 ezren mondták el véleményüket, közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konzultáció utolsó napján.

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján köszönetet mondott azoknak, akik kitöltötték a kérdőívet, úgy fogalmazott: “kiállásuk a magyar demokrácia erejét bizonyítja, és azt, hogy a magyarok sohasem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk”.

A részvételről szólva arra hívta fel a figyelmet, hogy az 1 millió 680 ezres szám mintegy 60 százalékkal több, mint a 2015-ös bevándorlási konzultáció részvételi adata, csaknem 400 ezerrel több, mint ahányan 2014-ben baloldali pártokra szavaztak, és majdnem 700 ezerrel több, mint amennyien a Jobbikra.

Az eredményekről a későbbiekben részletesen tájékoztatni fognak, de előzetesen azt várják, hogy a résztvevők óriási többsége áll ki a kormány politikája mellett, közölte Dömötör Csaba, hozzátéve: a részvételi rekordból az is következik, hogy a konzultáció eredménye minden magyar politikai szereplőt kötelez majd, így az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, “a Brüsszelben turnézó Botka Lászlót is“.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik