Belföld

Enyhébb büntetést kapott a zalai iskoláslány gyilkosa

Jogerős ítélet született pénteken annak a fiatalnak az ügyében, aki a vád szerint 2015 tavaszán halálra késelt a zalaegerszegi parkerdőben egy iskoláslányt, és akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítottak bíróság elé.  Másodfokon a Pécsi Ítélőtábla döntött és enyhítette a vádlott büntetését: 20 év fegyházról 18 évre. A Krémer László vezette büntetőtanács alapvetően a fiú korára tekintettel döntött így, illetve, mert megbánta tettét.

A fiatalok már nem voltak együtt, amikor a gyilkosság történt. 2014 júliusában ismerkedtek meg, szerelmesek lettek. Az akkor 21 éves fiú egy budapesti főiskolán tanult, a lány pedig érettségi előtt állt és egyetemi felvételire készült. A középiskolás januárban úgy döntött, szakít, ezt barátja képtelen volt feldolgozni. A következő hónapokban olykor üzenetet váltottak, illetve néhányszor összefutottak véletlenül. Egy ilyen találkán – 2015 áprilisában egy szórakozóhelyen – a fiú azt kérte volt barátnőjétől, hogy nyugodt körülmények között beszéljenek, mert fontos dolgokat szeretne neki mondani.

A lányt családja óva intette attól, hogy találkozzon a fiúval, de ő megnyugtatta szeretteit, hogy nem áll szándékában újra kezdeni a kapcsolatot, csak azért egyezett bele, hogy végérvényesen tudatosítsa egykori barátjában: köztük végleg vége mindennek. A fiatalok 2015. április 11-én találkoztak, a zalaegerszegi parkerdőbe mentek sétálni. Miután a fiatalember ráeszmélt, hogy a lány tényleg nem akar tőle már semmit, rátámadt.

5-6 ütést mért a sértett fejére és arcára, majd a nála lévő késsel 25 alkalommal megszúrta a sértett tarkótájékát és nyaki részét.

A lány a helyszínen belehalt sérüléseibe. Támadója kocsiba ült és elhagyta Zalaegerszeget, de útközben felhívta a barátját és elmondta neki, hogy mit tett. Ő értesítette a vádlott családját és a rendőrséget.

Egyenruhások egy csapata a menekülő fiatal nyomába eredt, egy másik a lányt kereste. Megtalálták, de ekkor már nem lehetett rajta segíteni. A fiú útközben balesetet szenvedett és megsérült, autójával fának csapódott.


Fotó: police.hu

 

 

 

 
Pécs, 2017. május 19.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik