Belföld

Liptai Claudia is otthagyhatja a TV2-t

Talányos választ adott Liptai Claudia arra a kérdésre, hogy visszamegy-e dolgozni a TV2-re.

Csütörtökön mutatta be a Marketing&Média a legbefolyásosabb médiaszereplők listáját. A gálarendezvényen beszélgettünk az egy éve gyermeket nevelő Liptai Claudiával. A műsorvezető azt mondta: megérett arra, hogy szabad legyen.

A listát – amelyről már itt is írtunk – a magazin szerkesztőbizottsága, valamint a magazin szerkesztőségének tagjai állították össze pontozásos rendszerű szavazással.

Az egyik meglepetés, hogy míg az RTL Magyarországot irányító Vidus Gabriella harmadjára is meg tudta őrizni első helyét a listán, a tavalyi évben még a legbefolyásosabbak listájának 3. helyén szereplő Habony Árpád helyére Mészáros Lőrinc került, aki egyébként idén szerepel először a rangsorban. Mészáros az Opimus cégen keresztül a Mediaworks kiadónak, illetve közvetlenül az Echo TV-nek is tulajdonosa lett az elmúlt időszakban. Épp a napokban írtuk meg, hogy 192 újság tartozik az érdekeltségei közé, számos megyei napilaptól a Világgazdaságon és a Nemzeti Sporton át a Bravóig.

A lista második helyét például ugyancsak egy, a kormánypárthoz közel álló figura szerezte meg, Andy Vajna kormánybiztos személyében. Vajna a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa, tavaly került be először a listára, és már akkor is a második helyre szavazták.

A listában a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, Varga Zoltán megtartotta előző évi pozícióját, továbbra is a negyedik helyen szerepel. (A 24.hu kiadója, a Central Digitális Média Kft. ugyancsak Varga Zoltán érdekeltségei közé tartozik.)

Olvasói sztorik