Belföld

Megerőszakolta iskolatársát a hatodikos gyáli fiú

csalad-eroszak-bantalmazas(2)(210x140).jpg (Array)
csalad-eroszak-bantalmazas(2)(210x140).jpg (Array)
Míg ő kétszer "erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a kislánnyal" az erdőben, két társa őrködött. A vádirat szerint a fiú úgy éli meg, hogy ő nem csinált semmi rosszat.

Bíróság elé állítanak pénteken egy fiút, aki megerőszakolta kiskorú évfolyamtársnőjét egy erdős részen Gyálon, míg társai őrködtek. Tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére  elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolják. A brutális bűncselekmény ügyét a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalja.

Az érintettek ugyanabba az általános iskolába jártak Gyálon, évfolyamtársak voltak. A két hatodikos 2015 decemberében kezdett levelezni a Facebookon, a fiú következő év februárjában mondta azt a még kiskorú lánynak, hogy – mint az a vádiratban áll – szexuális kapcsolatot akar létesíteni vele. A vádlott az iskolában többször odament hozzá és nyakon csókolta, de ő visszautasította az ajánlatot, néhány nap múlva pedig le is tiltotta.

A lány úgy döntött, személyesen is megkéri arra, hogy hagyja békén, ezért 2016 február 9-én megvárta évfolyamtársát az iskola előtt. A vádlott odament hozzá, vele volt a lány két osztálytársa is, egyikük lett az ügy másodrendű vádlottja. A másik diák még gyerekkorú.

Elindultak, az intézménytől fél kilométerre lévő erdőbe mentek sétálni, de a lány útközben nem akarta szóba hozni a dolgot, nem akart a többiek előtt beszélni erről. Félt is a társaságtól, ezért sem mert ellenkezni, hogy velük tartson.

A vád szerint a két “kísérő” tudta, mit tervez a fiú, még a kabátjaikat is leterítették, és őrködtek, hogy ne zavarhassa meg társukat senki. A bírósági tájékoztatás szerint a diák ezután

erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a kislánnyal.

A kiskorú először a barátainak mondta el, hogy mi történt, ám végül szólt a szüleinek is. A szakértők szerint – túl a fizikai bántalmazáson – súlyos lelki megrázkódtatást okoztak neki és egyértelműen megállapítható, hogy nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni a fiúval.

Az I. r. vádlott a bejelentés alapján indult büntető ügyben saját vallomása alapján  úgy élte meg, hogy önmaga rosszat nem csinált, nem volt kezdeményező és nem alkalmazott erőszakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik