Belföld

Lex CEU, civiltörvény: Orbán hátraarca jöhet

A kormányfő minden további lépés előtt megkérdezi miniszterét.

Az atv.hu-nak Orbán Viktor már nem mondott egyértelműen nemet arra, hogy hajlandó-e a civiltörvény érdemi módosítására, ha az Európai Bizottság ezt kéri tőle. A miniszterelnök azt mondta, először meghallgatja Trócsányi László igazságügy-miniszter véleményét.

Amikor azt kérdezték, kész lenne-e CEU-törvényt módosítani, az amerikai kampuszt, mint feltételt kiiktatni, szintén nem zárkózott el, erről is az igazságügy-miniszter véleményének meghallgatása után dönt. Orbán Viktor múlt héten Brüsszelben még technikai módosításról beszélt és cáfolta, hogy sérülne a tanszabadság, vagy más uniós alapjog.

A kormányfő szerint sikerült megvédenie Magyarország álláspontját az Európai Néppártban, illetve Brüsszelben is, de a Néppárt szóvivője (Siegfried Muresan) már korábban úgy vélte, Orbán Viktor hajlik arra, hogy végrehajtsa az Európai Bizottság és saját pártcsaládja ajánlásait.

Nem vagyok orvos.

A miniszterelnök ezzel már arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc látott papírt “banki kivonatokról”, amelyek vele kapcsolatosak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik