Belföld

Facebookozással múlatta az időt egy szombathelyi rab

Szürke nadrágot és felsőt viselő, kigyúrt férfi pózol egy egyszerű fehér fal előtt azokon a fotókon, amelyek áprilisban és márciusban kerültek fel a Facebookra, a feltöltő, B. Szabolcs munkahelyeként az „Eötvös Gengszter Képző És Büntetésvégre Hajtó Intézményt” tünteti fel – tudta meg a Hír TV. A kreatív posztoló B. Szabolcs 2015 óta fegyházbüntetését tölti kábítószer-kereskedelem miatt a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A Hír TV emlékeztet: a szombathelyi börtönben az elítélteknek elvileg szigorúan tilos saját mobiltelefont tartaniuk, nem használhatják az internetet, telefonon is csak ellenőrzött körülmények között érintkezhetnek a külvilággal. B. Szabolcs profilja alapján azonban tavaly október és idén április között biztosan volt internetkapcsolata, ebben az időszakban több fotót, kommentet is hagyott a Facebookon.

Mindezt úgy hogy január elején Pintér Sándor belügyminiszter hasonló okokból leváltotta a tiszalöki, a budapesti és a szombathelyi börtönök vezetőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik