Belföld

Börtönbuli és mobilfelvételek miatt repült a 3 börtönigazgató

Pintér Sándor visszavonta három bv-parancsnok vezetői kinevezését, és végre kiderült, miért: mert mobiltelefonok juthattak be több börtönbe.

Fergeteges szilveszteri buli volt – állítólag – a tiszalöki börtönben, amiről felvétel is készült. A rabok valami zöld löttyöt iddogálnak, miközben táncolnak, valaki pedig mobilra vette az egészet, sőt a rokonoknak is elküldték az RTL Klub Híradó riportja szerint a felvételt.

A modern tiszalöki börtönben is korlátozottak az elítéltek telefonálási lehetőségei. Ugyan az állam vett pár ezer készüléket az utóbbi években, amikről csak néhány számot hívhatnak időközönként, de ezek nem visszahívható, lehallgatott készülékek. Ezekkel a rabtelefonokkal valószínűleg nem lehet videózni, pláne felvételt elküldeni. Ebből az ügyből akár fegyelmi is lehet.

A Híradó másik nézője is küldött be felvételeket: a szombathelyi börtönből egy rab posztol rendszeresen a Facebook-oldalára képeket és üzeneteket, amit elvileg okostelefon híján nem tehetne meg.

Az RTL Klub eljuttatta a felvételeket a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokságához (BVOP), ami azonnal belső vizsgálatot indított, és megerősítette, nem lehet a raboknál videó készítésére alkalmas készülék. Hozzátették, tavaly közel 1500 mobiltelefon becsempészését akadályozták meg a hazai bv-intézetekbe.

Nem sokkal később jött a hír – mi is megírtuk -, hogy Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta a tiszalöki, a szombathely és a budapesti bv-parancsnokok kinevezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik