Belföld

A piacon akarta leszúrni haragosát 

A közeli turkálóban telefonlopás miatt intézkedő rendőrnő fékezte meg a férfit.

Lószerszámok eltulajdonításával gyanúsították a 44 éves gyöngyösi  férfit, aki tavaly nyáron a helyi piacon ittasan késsel támadt egy árusra, akiről úgy gondolta, korábban feljelentette. A megtámadott hónapokkal korábban ugyanis különböző lószerszámokat vett a vádlott családtagjaitól. Később derült ki, hogy lopottak voltak, ezért azokat a sértett visszaadta az eredeti tulajdonosnak, aki akkor már régen feljelentést tett.

A büntetőeljárás egyik érintettje volt a vádlott is, aki piac előtt árusító sértettel a lopási ügy miatt előbb szóváltásba keveredett, majd a vita hevében a zsebéből előkapott egy 9 centis pengéjű kést, amivel többször a sértett feje felé csapott. Az árus az ütéseket egy ládával kivédte, de a támadó újból rátámadt, és megpróbálta hasba szúrni. A sértett ezt is kivédte, de még percekig dulakodtak.

Ekkor ért a helyszínre egy a közelben éppen intézkedő rendőrnő, aki végül megakadályozta a súlyosabb bűncselekményt. A kést kicsavarta a vádlott kezéből, így nem sérült meg senki. A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja az elkövetőt, akit végrehajtandó börtön kiszabása mellett eltiltatna a közügyek gyakorlásától, kötelezne a bűnügyi költségek megfizetésére és elkobozná tőle az elkövetéshez eszközül használt csontnyelű bicskát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik