Belföld

Gulyás Márton tetemre hívta a kormánypropagandistákat

Kérdezzék szemtől szemben, ha a magánéletére kíváncsiak.

Videóüzenetben reagált Gulyás Márton aktivista a kormányt kiszolgáló sajtóban péntek este megjelent lejárató szándékú cikkekre.

„Volt most két cikk a Riposton és az Origón rólam, amit az ottani kormánypropagandisták készítettek, és szeretném segíteni a munkájukat. A két cikknek alapvetően az a kérdése, hogy Gulyás Márton, buzeráns vagy-e? Ezért arra biztatnám mind a Ripost, mind az Origo nagyra becsült kormánypropagandistáit, hogy szombaton a Szabadság téren hat órakor, amikor a tüntetés kezdődik, jöjjenek oda.

Ha szembeállnak velem, szemtől szembe, és fölteszik ezt a kérdést, akkor meg fogják kapni rá a megfelelő választ.

Gyertek oda, Ripostos és Origós kormánynyaloncok, és ígérem, egyenes és egyértelmű választ fogok nektek rá adni” – mondta.

Gulyást hétfőn a budai Várnál tartott tüntetésen őrizetbe vették, miután narancssárga festékkel próbálta megdobni a Sándor-palotát, majd ezért a tettéért csütörtökön bilincsben, vezetőszáron állították bíróság elé egy aktivistatársával, Varga Gergővel együtt, ahol 300, illetve 200 óra közérdekű munkára ítélték őket.

Gulyás a szombati Népszavában azt mondta, tudatosan vállalja a politikai aktivizmust, felkészült rá, hogy ennek ilyen következménye lesz, és a komolyabb retorziókra is, hiszen „a hatalom végtelenül agresszív, és egyre agresszívebb lesz”. Bíróság elé állításával nőtt az ismertsége, ami nincs ellenére, de ennél sokkal fontosabb, hogy sikerült felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen hatalompolitikai játszma zajlik, szerinte ugyanis teljesen egyértelmű, hogy nem jogállami megoldással léptek fel ellenük, a hatalom bosszút akart állni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik