Belföld

Két órán át fogva tartott és molesztált egy idős nőt a szabolcsi rabló

Az asszony könyörgött, hogy csak egy kevés pénzt hagyjon neki ételre. Dögölj éhen!” - ezt a választ kapta.

Tíz év fegyházbüntetésre a Nyíregyházi Járásbíróság szerdán egy férfit, aki fogva tartott, kirabolt és molesztált egy idős nőt. Egyebek mellett felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében találták bűnösnek.

A támadó 2016. október 3-án e kopogott be a nőhöz, aki ajtót nyitott. A férfi kérte, hogy engedje be, de az asszony visszautasította. A rabló ekkor kést rántott, visszalökdöste őt a lakásba, lekapcsolta a villanyt és az ágyra nyomta az idős lakót. Követelte, hogy adja oda a nyugdíját, különben megöli.

A tettes több mint két órán át nem engedte el az asszonyt, vécére sem engedte ki. Ezalatt végig fenyegetőzött, így végül az asszony elárulta, hogy a lakás mely pontjain rejtegeti a megtakarított pénzét. A támadó 180 ezer forintot vett el. Az idős nő hiába kérte, hogy legalább néhány ezer forintot hagyjon neki ételre, válaszul azt kapta, hogy dögöljön éhen. A bíróság tájékoztatásából kiderül az is, hogy ezután lerángatta az asszony ruháját és molesztálta őt.  Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik