Lánczi András (lánczi andrás)
Belföld

Irányba tette a volt századvéges rektor a Corvinus hallgatóit és oktatóit – Itt a teljes levél

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 04. 04. 16:40

Korábban a témában:

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Budapesti Corvinus Egyetem polgárai a Közép-európai Egyetem iránti szolidaritásukról szóló nyilatkozatot fogalmaztak meg április 2-án, amihez kedd reggelig közel 230 egyetemi polgár csatlakozott.

Kedden az egykor a Századvégnek dolgozó rektor, Lánczi András levelet írt az egyetemi polgároknak, melyben a sajtóval való kapcsolattartás mikéntjéről és hogyanjáról értekezik – természetesen a véleménynyilvánítás szabadságának hangsúlyozásával.

Íme, a teljes intelem:

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetése fontosnak tartja, hogy oktatói, kutatói és hallgatói közül számosan a magyar közélet aktív résztvevői. Értéknek tartjuk, hogy Egyetemünk polgárai felelősségteljesen nyilvánulnak meg a magyar és a külföldi médiában.

Ugyanakkor fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Etikai Kódexében és a 9/2013. (VI. 4) . számú, a BCE külső kommunikációs rendszeréről szóló rektori utasításban foglaltak minden egyetemi polgár számára követendő – a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogot tiszteletben tartó – magatartásformákat írnak elő.

A rektori utasítás így fogalmaz:
A Budapesti Corvinus Egyetem számára a folyamatos kapcsolattartás a média szereplőivel kiemelkedően fontos, amelynek célja nemcsak a véleményformálás kialakítása, hanem az Intézmény iránti bizalom és a rólunk kialakult pozitív kép megtartása és erősítése.
Nyilatkozattétel során törekedni kell az Egyetem jó hírnevének megőrzésére, és arra, hogy e magatartás ne sértse, csorbítsa az Egyetem hírnevét és tekintélyét.
Az Etikai kódexből kiemelendő, és fontos hangsúlyozni, hogy
az egyetemi polgárok kötelessége az Egyetem jó hírnevének a megőrzése és ápolása, valamint
elvárás, hogy a nyilvános szerepléseik során tartózkodjanak világnézeti és politikai preferenciáik megjelenítésekor az Egyetemre való hivatkozástól.
Az Etikai kódex értelmében az Etikai Bizottság jogosult az etikai normák megszegése esetén etikai vizsgálatot lefolytatni.

Az Etikai kódexben és a hivatkozott rektori utasításban foglaltak kiterjednek mindennemű kommunikációra, amelybe egyaránt beleértendőek a sajtó különböző orgánumaiban, valamint a közösségi média felületein tett megnyilatkozások. Elvárás, hogy minden egyetemi polgár ápolja és öregbítse a Budapesti Corvinus Egyetem jó hírét!

Kérjük a hivatkozott két dokumentum szíves tanulmányozását és a benne foglaltak következetes betartását!

Dr. Lánczi András
rektor

Dr. Pavlik Lívia
kancellár

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.