Belföld
Budapest, 2016. szeptember 10.
Megújított húszezer forintos bankjegyek részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Átláthatatlanul szórhatják a közpénzt kommunikációra

24.hu
24.hu

2017. 03. 22. 06:55

A kormány eltörölte azt a rendelkezést, amely szankcionálta volna az átláthatósági kötelezettségek nem teljesítését.
Korábban a témában:

A jövőben semmilyen következménye nem lesz annak, ha az illetékesek átláthatatlanul szórják a közpénzt kommunikációs célokra – írja a Népszava. A kormány ugyanis kitörölte azt a bekezdést a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról szóló rendeletből, amely eddig szankcionálta azokat a szervezeteket, amelyek nem teljesítettek bizonyos, főleg átláthatósági kötelezettségeket a tenderek lebonyolításánál.

A lap azt írja: így gyakorlatilag semmi nem történik például akkor, ha valaki a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó kommunikációs hivatal jóváhagyása nélkül köt szerződéseket egy kommunikációs tender keretein belül. Szintén nem büntetik, ha valaki a közbeszerzés becsült értékének megállapításakor nem veszi figyelembe a közbeszerzési törvény vonatkozó rendelkezéseit. Annak sem lesz semmilyen szankciója, ha valamely szervezet a hivatal hozzájárulása nélkül ad különféle szponzorpénzeket, az erről szóló szerződéseket sem kell megküldeni.

A határozat egy új, titokzatos közbeszerzési kategóriát is létrehoz. A „kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs feladatok” közé fog tartozni minden olyan tender, amely „részben vagy egészben központi költségvetési támogatásból megvalósítandó, legalább 100 millió forint teljes költségigényű beruházáshoz” tartozik, és értéke eléri az uniós közbeszerzési értékhatárt, ami jelenleg egymillió euró.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.