Belföld

Hivatalos, hogy magánügyből találkozott Orbán a török milliárdossal

Csak ennyit válaszoltak Szabó Szabolcsnak, akinek pedig rengeteg kérdése volt.

Az Együtt független képviselője a miniszterelnököt arról kérdezte, miről tárgyalt Adnan Polat ismert török milliárdossal, akivel egy meccs előtt felmászott a felcsúti stadion tetejére. Orbán Viktor helyett a Miniszterelnöki Kabinetiroda válaszolt, éspedig azt, hogy azért nem tud válaszolni, mert

a miniszterelnök programja magántermészetű volt.

Szabó Szabolcs így nem kapott választ arra, mennyire szoros a kapcsolat a kormányfő és családja (apja, lánya, veje), illetve Adnan Polat között. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, korábban a Miniszterelnöki Sajtóiroda letagadta, hogy Orbán Viktor egyáltalán ismeri az Erdogan elnökhöz közeli üzletembert, akivel ugyanakkor üzleti kapcsolatot ápolnak a magyar kormány szervei.

Egy törökországi magyar kereskedőház üzemeltetése és egy irodabérlet is összeköti az Ön által vezetett kormányt Adnan Polat érdekeltségeivel.

Ráadásul a kormányfő veje személyesen fizette be az illetéket egy olyan cég alapításakor, amely a török üzletember érdekeltségébe tartozik Ezek alapján Szabó Szabolcs egyértelműnek nevezte a kiterjedt összefonódást Orbán Viktor és családja, illetve kormánya és a török milliárdos között.

Ezért választ kért (volna) ezekre a  kérdéseire:

• Hányszor találkozott a magyar államot is érintő üzleti ügyben 2015, 2016 és 2017 folyamán Adnan Polattal?

• Hányszor találkozott a kormányfő hivatalosan Adnan Polattal az Orbán-család befektetéseit és gazdasági érdekeltségeit érintő ügyekben?

• Mi az Ön célja Magyarországot érintően a török üzletemberrel ápolt kapcsolata során? Milyen nemzetgazdasági eredményt vár ezen erős kapcsolattól? Miről tárgyaltak?

• Készül-e az Orbán-család újabb üzleti együttműködésre Adnan Polattal, illetve készül-e a magyar állam gazdasági együttműködésre vele a jövőben?

Mindezekre nem válaszolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik