Lázár János sajtótájékoztatója
Belföld

Beismerte a kormány: tud róla, hogy bűnözők árulják a magyar állampolgárságot

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 03. 09. 19:33

A szocialista Mesterházy Attila kérdezett arról, hogy „Hogyan kívánják megszüntetni a visszaélési lehetőségeket?”, illetve „Van-e tudomása az Információs Hivatalnak arról, hogy esetlegesen már országokban is pénzért árultak magyar állampolgárságot?”. Meg arról, hogy „Vizsgálta-e az Információs Hivatal az állampolgársági mutyi újabb fejezetét?”

Lázár János válaszolt, amiben arról beszélt, a sajtóban leírt részigazságok nem alkalmasak arra, hogy újranyissák a vitát a kérdésről. Azonban azt kijelentette, hogy:

a Kormánynak valóban van tudomás a arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal. A nyomozások azt mutatják, hogy több esetben az ügyintézők közbenjárásával történtek ezek a cselekmények. Megerősítem korábbi kijelentésemet, miszerint minden ilyen ügyben a szükséges intézkedések megtörténtek, több megyei rendőrkapitányságon jelenleg is nyomozás folyik az érintettek ellen.

A miniszter szerint egy olyan rendszert vezettek be, amely minimálisra csökkenti a visszaélések lehetőségét.

Állítja, az érintett szolgálatok kiemelt figyelemmel kísérnek minden ilyen ügyet és amennyiben visszaélés vagy bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.