Belföld

Zaklatás a busójáráson: a sajtót hazugozza az önkormányzat

Azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán megtörtént a tizenöt éves lány molesztálása.

Mint arról korábban a Bama.hu nyomán mi is beszámoltunk, egy héttel ezelőtt a mohácsi busójáráson molesztáltak egy tizenöt éves lányt – két jelmezes közrefogta, és megalázó módon végigtapogatta.

A történtekkel kapcsolatban hétfőn közleményt adott ki a mohácsi önkormányzat, amiben kétségbe vonták, hogy az eset valóban megtörtént volna. A Mohácsi Újságban közzétett közleményben azt írták: ha valaki az önkormányzatot, vagy az önkormányzat munkatársait akarja megszólítani, mint a megalázott lány édesapja, akkor közvetlenül nekik küldi levelét és „nem az újságokon keresztül üzen, esetleg botránykeltő céllal”.

Az önkormányzat a közleményben egészen odáig megy, hogy a sajtót gyanúsítja meg azzal, hogy kitalált történettel próbálja lejáratni a busójárást: „Reméljük, nem egy újságírói fogásról van szó, mely sajnos manapság nem szokatlan: végy egy kitalált történetet, generálj vele nyilvános vitát, ezáltal is növelve az olvasottságot vagy a nézettséget.”

Visszautasították, hogy a mohácsi busók szexuálisan zaklatnák a busójárásra látogató nőket, azt írják: ez nem a hagyomány része. A közleményben azt ígérték, a jövő évi busójárás „jó hangulatú, vidám szabad farsangolás lesz, mentes minden zaklatástól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik