Belföld

Mohácsi busófogdosás: kimosdatták a molesztáló busókat

A busók újabb áldozata szólalt meg pénteken a TV2-n, akit még kabáton keresztül is végigtapogattak a busójáráson.

Nagy botrányt okozott az a beszámoló, ami csütörtökön jelent meg a baranyai Bama.hu hírportálon: arról írt egy apa, hogy miközben nagyobb baráti társasággal részt vettek a mohácsi busójáráson, és hiába voltak ott, a férfi 15 éves lányát fogdosták a beöltözött busók. A lány el is sírta magát, annyira megviselte, hogy intim testrészeit is összetapogatták.

A TV2 Tények című műsora megtalálta állítólag a családot, de ők nem kívántak nyilatkozni az esetről. Ellenben a Tényeknek megszólalt egy huszonéves fiatal nő, aki szintén átélt hasonlókat Mohácson. Ahogy a névtelenséget kérő nő mondta:

“Minden nőnek vannak olyan részei a testén, amit mondjuk nem sok embernek enged megtapintani.”

Ezeket a tilalmakat a busók nem tartották tiszteltben, ott is megérintették, ahol amúgy nem engedné. Gyorsan történt minden, nem volt esélye kitépni magát a busók markából, és hiába volt rajta hosszú kabát, benyúltak az alá is. Hegedűs Emese, az esemény szervezője döbbenetes magyarázatot talált a derék népszokásra:

A busók feladata, hogy ölelgessék a lányokat.

Erről szerinte írásos emlékek is tanúskodnak, ez régi dolog, ősi szokás (nagyjából ezen a vidám állásponton volt a kommentelőink jelentős része is, ami elég rossz tendenciákat jelez a mai Magyarországon). Mindenesetre feljelentést senki sem tett a riport szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik