Belföld

Bicskei gyermekotthon – kilenc gyereket molesztálhatott az igazgató

Meghosszabbították  február 20-án további két hónappal a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint több gyereket molesztált  – számolt be az atv.hu.  A Székesfehérvári Járásbíróság  kedden arról tájékoztatta a portált, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerint alapos a gyanú, hogy

a gyanúsított összesen 9, az eset idején kiskorú sértettel – két esetben a 12. életévüket sem betöltött gyermekkel – végzett szexuális cselekményt, illetve törekedett a sértettet rávenni arra, hogy vele ilyen cselekményt végezzen.

A férfi ellen a gyanú szexuális erőszak bűntette, háromrendbeli szexuális visszaélés bűntette, illetve négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint azért kellett meghosszabbítani a férfi előzetes letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon a tanúk befolyásolásával megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást. A határozat nem jogerős, úgy tudni, a volt igazgató fellebbezett a döntés ellen.

Az RTL Klub tavaly október elején az esti Híradójában, majd a Házon kívül című műsorban a bicskei gyermekotthon két volt lakója névvel és arccal vállalt nyilatkozatában azt mondta, az intézet igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, őket négy, illetve nyolc éven keresztül zaklatta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később az eset kapcsán azt közölte,hogy egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett arra, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen, akit végül meg is gyanúsítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik