Belföld

Kisbaba égett halálra Orosházán – bíróság előtt az anya

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége – egyebek mellett ezért állítanak bíróság elé egy nőt Gyulán. Az ötgyermekes anyát azzal vádolják, hogy azért ütött ki tűz a gyerekek szobájában és okozta hét hónapos kisbabája halálát, mert egyedül hagyta őket. A törvényszék csütörtökön kezdi tárgyalni első fokon az ügyet.

A vádiratban az áll, hogy az asszony élettársával közösen nevelte a gyerekeket Orosházán. A picik szobájában hősugárzóval fűtöttek, ezzel a nagyobb gyerekek rendszeresen játszottak, éghető anyagokat, tárgyakat tettek a nyílásaiba.

Ez történt 2015. november 11-én is, miután a nő kiment a helyiségből. Tűz ütött ki, és a lángok átterjedtek a hét hónapos csecsemő kiságyára és a ruhájára is.

A nagyobb gyermekek – egy kivételével – kiszaladtak az udvarra. A nő ezután berohant, eloltotta a tüzet és kihozta a kisbabát, aki azonban olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy aznap este a kórházban meghalt.

Az ügyészség szerint a vádlott napi rendszerességgel hagyta a lakásukba bezárva –10-15 percre felügyelet nélkül a kiskorú gyermekeit. Emiatt a védőnő jelzése alapján a gyermekjóléti központ munkatársai is felkeresték már.

Ennek ellenére a vádlott továbbra is rendszeresen hagyta otthon a gyermekeket egyedül, és a biztonságos otthoni környezetet sem biztosította részükre.

– olvasható a vádiratban.

A tűzben megsérült az egyik nagyobb gyermek is, de nem súlyosan. Az ügyészség szerint az asszony a másik három gyermek testi épségét veszélyeztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik