Belföld

L. Simon nem akar független lapot csinálni

Molnár Zoltán
Szalay Dániel
Molnár Zoltán, Szalay Dániel

2017. 01. 26. 17:38

Megszólalt a Figyelő új szerkesztőbizottságának Fidesz-képviselő tagja, akinek esze ágában sincs semleges újságot összerakni.
Korábban a témában:

Mint mi is megírtuk, a Figyelő is betagozódott az új, kormányoldali médiauralom alá, miután kiderült, az a háromtagú szerkesztőbizottság fogja irányítani a lapot:

  • L. Simon László – a Fidesz országgyűlési képviselője,
  • Tallai Gábor – a Terror Háza Múzeum programigazgatója és
  • Lánczi Tamás – a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője.

L. Simonnal sikerült beszélnie a Magyar Nemzetnek, ahol elmondta, nem tartja összeférhetetlennek, hogy egyszerre képviselő és egy hetilap szerkesztőbizottsági tagja. L. Simon azt mondta a lapnak, nem semleges, hanem “értékalapú” újságban gondolkoznak,

nem független lapot akarunk csinálni.

L. Simon hozzátette, nem is tud arról, létezik-e manapság pártsemleges lap az országban. Az ő értékrendje érvényes, annak helye van a lapban. Szerinte nem lesz “kormányszócső” az újság, abban akár kormánykritikus hangok is megjelenhetnek majd.

A háromtagú bizottság feladata amúgy a lap megújítása lesz, javaslatokat dolgoznak ki majd a nyomtatott és internetes verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására. A hírre egyébként úgy tudni, felállt a Pénzpiac rovat vezetője, Brückner Gergely. A 24.hu utolérte az újságírót, de ő nem kívánta kommunikálni a fejleményeket. Utolértük Lambert Gábort, a Figyelő főszerkesztőjét is, aki azt mondta, jelenleg tájékozódnia kell a helyzetről, csak ezután tud majd érdemben nyilatkozni.

A Figyelő korábbi tulajdonosa, a Mediacity Kft. több mint egy éven át felszámolási eljárás alatt állt. Ezt követően került a hetilap Schmidt Máriához, a Terror Háza igazgatójához. A felvásárlást követően a szerkesztőség tagjai még optimistán vagy semlegesen nyilatkoztak, az új kiadóvezetésről  azt mondták portálunknak név nélkül, egyelőre profinak tűnnek. Ez az optimizmus vagy semleges vélekedés mostanra – alig több mint egy hónappal később – teljesen eltűnni látszik, ma név nélkül több munkatársról is azt hallottuk, hogy távozni készül. Egyéni élethelyzetektől függ, hogy ezt ki és mikor fogja megtenni.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.