Belföld

Visszakézből kapott Orbán egy eltakarítónős kokit

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 11. 16:03

Szabó Tímea eltakarítaná a civil szervezetek ellen háborút indító pártokat és azok képviselőit.
Miután kiderült, hogy a civileknek szóló fenyegetés valójában a kormány hivatalos álláspontja, megszületett a hadüzenetre adott válasz is.

A civil társadalom és a civil szervezetek ellen háborút indító pártok és képviselők visszaszorításról és eltakarításáról

címmel törvényjavaslatot nyújtott be Szabó Tímea. A független képviselő szerint azok az országgyűlési képviselők, akik a független civil szervezetek

putyini mintára történő betiltását javasolják,

veszélyeztetik a demokráciát, a szólás- és a gyülekezés szabadságát.

A Párbeszéd társelnöke szerint a civilek nélkülözhetetlen munkát végeznek a szegénységben élők támogatása, a korrupció elleni harc, a hátrányosan megkülönböztetett társadalmi csoportok jogainak védelme, a kora gyermekkori fejlesztés, az oktatás, a menekültügy, az egészségügyi ellátás terén és számos más, fontos és hasznos területen.

Ezért azt javasolja, hogy veszítse el mandátumát az a parlamenti képviselő, aki előterjesztésével, nyilatkozatával vagy szavazatával támogatja a civilek elleni fellépést.

Ráadásul 1000 óra, civil szervezetnél elvégzett közérdekű munkára kötelezné azt a parlamenti vagy önkormányzati képviselőt, polgármestert, kormánytagot vagy pártvezetőt, aki nyilvánosság előtti megszólalásában a civilek ellen uszít, rágalmaz, azok jó hírnevét megsérti. 

A független képviselő szerint egy demokráciában elfogadhatatlan „visszaszorítással”, „eltakarítással” fenyegetni bárkit. Az ilyen kijelentések végtelenül rombolóak, veszélyesek az országra és a magyar demokráciára, ezért Orbán Viktornak, Németh Szilárdnak és társaiknak haladéktalanul távozniuk kell a közéletből.

A veszély elhárítása érdekében azonban garantálni kell, hogy a jövőben az ilyen.fenyegetésekkel előálló képviselők azonnal elveszítsék mandátumukat és a civileknél közérdekű munkán tanulják meg, mennyire hasznosak a társadalomnak ezek a szervezetek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.