Belföld

Visszakézből kapott Orbán egy eltakarítónős kokit

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 11. 16:03

Szabó Tímea eltakarítaná a civil szervezetek ellen háborút indító pártokat és azok képviselőit.
Miután kiderült, hogy a civileknek szóló fenyegetés valójában a kormány hivatalos álláspontja, megszületett a hadüzenetre adott válasz is.

A civil társadalom és a civil szervezetek ellen háborút indító pártok és képviselők visszaszorításról és eltakarításáról

címmel törvényjavaslatot nyújtott be Szabó Tímea. A független képviselő szerint azok az országgyűlési képviselők, akik a független civil szervezetek

putyini mintára történő betiltását javasolják,

veszélyeztetik a demokráciát, a szólás- és a gyülekezés szabadságát.

A Párbeszéd társelnöke szerint a civilek nélkülözhetetlen munkát végeznek a szegénységben élők támogatása, a korrupció elleni harc, a hátrányosan megkülönböztetett társadalmi csoportok jogainak védelme, a kora gyermekkori fejlesztés, az oktatás, a menekültügy, az egészségügyi ellátás terén és számos más, fontos és hasznos területen.

Ezért azt javasolja, hogy veszítse el mandátumát az a parlamenti képviselő, aki előterjesztésével, nyilatkozatával vagy szavazatával támogatja a civilek elleni fellépést.

Ráadásul 1000 óra, civil szervezetnél elvégzett közérdekű munkára kötelezné azt a parlamenti vagy önkormányzati képviselőt, polgármestert, kormánytagot vagy pártvezetőt, aki nyilvánosság előtti megszólalásában a civilek ellen uszít, rágalmaz, azok jó hírnevét megsérti. 

A független képviselő szerint egy demokráciában elfogadhatatlan „visszaszorítással”, „eltakarítással” fenyegetni bárkit. Az ilyen kijelentések végtelenül rombolóak, veszélyesek az országra és a magyar demokráciára, ezért Orbán Viktornak, Németh Szilárdnak és társaiknak haladéktalanul távozniuk kell a közéletből.

A veszély elhárítása érdekében azonban garantálni kell, hogy a jövőben az ilyen.fenyegetésekkel előálló képviselők azonnal elveszítsék mandátumukat és a civileknél közérdekű munkán tanulják meg, mennyire hasznosak a társadalomnak ezek a szervezetek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.