Belföld

Visszakézből kapott Orbán egy eltakarítónős kokit

Szabó Tímea eltakarítaná a civil szervezetek ellen háborút indító pártokat és azok képviselőit.
Miután kiderült, hogy a civileknek szóló fenyegetés valójában a kormány hivatalos álláspontja, megszületett a hadüzenetre adott válasz is.

A civil társadalom és a civil szervezetek ellen háborút indító pártok és képviselők visszaszorításról és eltakarításáról

címmel törvényjavaslatot nyújtott be Szabó Tímea. A független képviselő szerint azok az országgyűlési képviselők, akik a független civil szervezetek

putyini mintára történő betiltását javasolják,

veszélyeztetik a demokráciát, a szólás- és a gyülekezés szabadságát.

A Párbeszéd társelnöke szerint a civilek nélkülözhetetlen munkát végeznek a szegénységben élők támogatása, a korrupció elleni harc, a hátrányosan megkülönböztetett társadalmi csoportok jogainak védelme, a kora gyermekkori fejlesztés, az oktatás, a menekültügy, az egészségügyi ellátás terén és számos más, fontos és hasznos területen.

Ezért azt javasolja, hogy veszítse el mandátumát az a parlamenti képviselő, aki előterjesztésével, nyilatkozatával vagy szavazatával támogatja a civilek elleni fellépést.

Ráadásul 1000 óra, civil szervezetnél elvégzett közérdekű munkára kötelezné azt a parlamenti vagy önkormányzati képviselőt, polgármestert, kormánytagot vagy pártvezetőt, aki nyilvánosság előtti megszólalásában a civilek ellen uszít, rágalmaz, azok jó hírnevét megsérti. 

A független képviselő szerint egy demokráciában elfogadhatatlan „visszaszorítással”, „eltakarítással” fenyegetni bárkit. Az ilyen kijelentések végtelenül rombolóak, veszélyesek az országra és a magyar demokráciára, ezért Orbán Viktornak, Németh Szilárdnak és társaiknak haladéktalanul távozniuk kell a közéletből.

A veszély elhárítása érdekében azonban garantálni kell, hogy a jövőben az ilyen.fenyegetésekkel előálló képviselők azonnal elveszítsék mandátumukat és a civileknél közérdekű munkán tanulják meg, mennyire hasznosak a társadalomnak ezek a szervezetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik