Belföld
Nyíregyháza, 2013. május 8.
Diákok az írásbeli történelem érettségi vizsgán a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban 2013. május 8-án. Reggel nyolc órakor történelembõl középszinten 1296 helyszínen 79 781 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 5753 diák kezdte meg az érettségi vizsgát.
MTI Fotó: Balázs Attila

Atlaszfelkelés tört ki Magyarországon

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 01. 09. 15:03

Korábban a témában:

A szabad atlaszválasztásért és tankönyvválasztásért állt ki a Történelemtanárok Egylete a Hvg.hu szerint. Ugyanis a 2016/17-es tanév őszi vizsgaidőszakától már nem akarja engedélyezni az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szabad választást a történelem érettségin.

Az Egylet közleményében azt írja, a döntés hátrányos helyzetbe hozza azokat, akik eddig nem az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) atlaszából készültek. A több helyen módosított állami atlasz ráadásul alapvető hibákat tartalmaz még mindig: nincs benne fokbeosztás, helységnévmutató és kronológia sem. Betűi olvashatatlanul aprók, a színek halványak és csak részben alkalmas a forrás- és tevékenységközpontú nevelésre.

A történelemtanárok szerint az engedélyezett tankönyvek sokszor szakmailag sem jó minőségűek, miközben a bevált könyveket nem lehet megrendelni. Ezért követelik, hogy az Emmi teremtse meg a szabad, minőségi tankönyvpiac feltételeit és engedélyezze, hogy a korábban kiadott atlaszokat is használhassák a diákok az érettségin.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.