kiadó (kiadó)
Belföld

Ferencvárosban is akciós áron jutottak lakáshoz a fideszesek

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 12. 15. 06:46

Ferencvárosban is nagyvonalúak egymással a Fidesz-KDNP képviselői: a piaci árak töredékéért osztogatják egymás közt a többnyire felújított önkormányzati ingatlanokat – értesült a Magyar Nemzet. Korábban a lap derítette ki azt is, hogy a Várnegyedben havi  81 203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere, miközben a hasonló kvalitásokkal rendelkező ingatlanokért ennél jóval többet kérnek. Majd az is napvilágra került, hogy nem csak Nagy Gábor Tamás, hanem – még a polgármester házastársaként – volt felesége is az önkormányzattól juthatott lakáshoz.

A napilap legfrissebb számában arról ír, hogy Ferencvárosban is hasonló szelek fújnak. A IX. kerületben a közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását. Így juthatott egy felújított, 63 négyzetméteres lakáshoz Mészáros László, a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője. Mészáros 2012 óta bérli a lakást havonta 68 ezer forintért, a lap az az Ingatlan.com adatbázisára hivatkozva hozzáteszi:

egy hasonló lakást a környéken jelenleg körülbelül háromszoros áron lehet kibérelni.

Menő a Tűzoltó utca!

Szintén egy felújított, önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő. A lakást a pályázaton nem ő, hanem nagymamája nyerte el, de Görgényi szerint ezzel nincsen semmi gond, hiszen egyenesági rokonok. Úgy alakult, hogy a nagyszülő nem költözött be az ingatlanba, helyette a fideszes képviselő és családja él a 104 négyzetméteres lakásban, amelyért havi 118 ezer forintot fizetnek. A lap szerint hasonló lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak.

Szintén ebben a Tűzoltó utcai épületben nyert el egy lakást Szabó József is, aki a közelmúltig Ferencváros jegyzője volt. Ő  egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forintért bérel. Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől 9,6 millió forintért. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért vásárolhatta meg a volt képviselő.

Bérlakást vásárolhatott ugyanezzel a kedvezménnyel a korábbi fideszes alpolgármester lánya is. Formanek Gyula gyermeke

egy 72 négyzetméteres lakást vett meg a Viola utcában 8,7 millió forintért. 

A Magyar Nemzet megkereste Bácskai János fideszes polgármestert is, aki szerinte az ingatlan-bérbeadások és -értékesítések a szabályok szerint történnek, nincs visszaélés, minden nyilvános.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.