Belföld

Feketén foglalkoztatták a NAV-iroda biztonsági őrét

Nem tud nyugdíjba menni, mert kiderült: nem fizették utána a járulékokat.

Feketén foglalkoztatott biztonsági őr vigyázta a rendet a NAV irodaépületében – írja a Blikk. Ez azután derült ki, hogy a férfi nyugdíjba akart menni, de nem tud, mert nem fizették utána a járulékokat és az adót.

Az őrt nem közvetlenül a NAV alkalmazta – az adóhatóság egy őrző-védő céggel szerződött, amely alvállalkozókat bízott meg.

Időről időre megjelent egy férfi, aki hozta a papírokat, hogy mostantól melyik cégnek dolgozom. A munkám és a munkavégzés helye ugyanaz maradt

– mondta el a lapnak Pap Csaba. Még az adóigazolásokat is megkapta. Az eset után próbálta felvenni a kapcsolatot a céggel, amelynél alkalmazásban állt, és azzal a személlyel, akitől az adóigazolásokat kapta, de nem válaszoltak neki. A Blikknek a NAV-val szerződésben álló céget sem sikerült elérnie, míg az adóhatóság azt közölte: konkrét adózóval kapcsolatban nem adhatnak információt.

Korábban arról írtunk, hogy nyomozás folyik egy vagyonvédelmi cég ellen, amely 2010 és 2013 között bíróságokon foglalkoztatott bejelentés nélkül biztonsági őröket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik