Belföld

A korrupció annyira súlyos probléma, hogy beelőzte a menekültválságot

A legtöbben változatlanul az egészségügy helyzetét látják az első számú megoldandó problémának, miközben két hónap alatt jelentősen csökkent a menekültválság súlya, ám nagyon jelentősen nőtt a korrupcióé.

median

A Medián problémarangsorában szeptemberben még a menekültkérdés volt a második, novemberre a korrupció és a gazdasági problémák is megelőzték, és letaszították a “dobogós helyről”.

median-korrupcio

Antikorrupciós világnap

December 9-én volt az antikorrupciós világnap, minek alkalmából interjút készítettünk az Ernst & Young (EY) Felelős Üzleti Működés Szolgáltatások igazgatóját, Fábián Líviával, amiből kiderül, holt tart Magyarország a korrupció ellen harcban, harcolunk-e egyáltalán.

Aznap a Transparency International rendezvényén Tölgyessy Péter azt mondta, Orbán Vikotr államosította Magyarországon a korrupciót. Csütörtökön pedig írtunk egy olyan országról, ahol korrupció miatt bukott meg a kormánypárt.

Pogátsa Zoltán is megemlítette a témát, a vele készült interjúban (Rogán Cili nercbundája belelógott a Beluga-kaviáros esüstbe), így:

A magyar közbeszéd messze áll attól, hogy bármi értelmesről lehessen szót ejteni. A magyar sajtó témái a korrupció, a politikusok feleségei, táskái, az ellenzéki pártok acsarkodásai. Mindez egy virtuális valóság. Közben 4,3 millióan létminimum alatt élnek, és a hét magyarországi régióból négy az unió tíz legszegényebbje közé tartozik.

És azt tudta, hogy a Fidesz-kampánynál kilencszer volt drágább a kvótaellenes? 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik