Pénzügy

A fideszes Voldemort szabadlábon védekezhet

Februárig meghosszabbította a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Mengyi Roland és társai ellen vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozást – tudta meg a Magyar Idők. Mengyi Roland szabadlábon védekezik és tagadja bűnösségét, szerinte visszaéltek a nevével.

A vallomások szerint Mengyi Rolandot „Voldemort nagyúrnak” kellett szólítani.Miután Orbán kiadta rá a lövési engedélyt, az ügyészség perbe fogta Mengyit. Először október 10-én hallgatták ki gyanúsítottként Mengyi Rolandot, miután Polt Péter legfőbb ügyész javaslatára az Országgyűlés felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát. Meggyanúsítása óta már tartottak házkutatást, és iratokat is lefoglaltak. A politikus a gyanúsítást megpanaszolta, és kifogással élt a házkutatás és az iratlefoglalások ellen is, de a Legfőbb Ügyészség az összes beadványt elutasította.

Az ügy még augusztusban robbant ki. Mengyi Roland egyik barátja 2015-ben megtudta a politikustól, hogy kiírnak egy 800 millió forint összegű uniós pályázatot a szociális szövetkezetek számára. Az ügyészség szerint Mengyi azért, hogy a pénzt az érintettek által koordinált szövetkezetek nyerhessék el, kétszer ötmillió forintot kért. Végül a pályázatot 500 millió forint értékben írták ki, az érintettek pedig összegyűjtötték a kért első 5 milliót, és el is juttatták a politikus barátjához. Mindeközben Mengyi feleségének tanácsadással foglalkozó cége szárnyal: 254 millió forint pihen a vállalkozás számláján.

Szívünk megszakad a képviselő úrért, aki a szegényeket is támogatta, és még migránsfórumot is tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik