Belföld

Mészáros Lőrinc: Megajándékozom Orbán Viktort

Ha agyzsibbasztó dologra vágysz ma este, kukkants bele Mészáros Lőrinc nyilatkozatába. Ő nem átlagember, ezért neki más nyaralás dukál, a tévéje pedig jó és jobboldali tévé lesz.

Mészáros Lőrinc. Szerdán. Nyilatkozott. Közmeghallgatás után. Felcsúton. Megnéztük a 444 videóját. Szürreális. Lássuk a részleteket:

Jó tévét, nézhető tévét, jobboldali tévét, ezt gondolom, ezt szeretnék

Mondta az Echo TV-t is megszerző vállalkozó-gázszerelő. Hozzátette, a Fidesz támaszkodhat majd a tévéjére a kampányban. Ő bizony nem akar majd maga véleményt formálni, ahogy a gravitációt kikapcsoló Széles Gábor tette. Szerinte a média egy szakma, így a tévéjét is szakemberek működtetik majd. A kormányzati kommunikációval sem tervez együttműködést, hisz “ez egy magántelevízió”. És hogy Orbán Viktornak lesz-e beleszólása az Echo TV működésébe?

hogy lenne neki beleszólása, ez egy privát televízió

No, de miben lesz más az új Echo TV, mint a régi?

több kultúra kell, több sport, több művészet kell bele. A politika egyszer ehető, egyszer nem ehető.

Mészáros szerint az meg nem szükséges, hogy neki “önfényezni” kéne magát a tévében. Témaváltás: fényűzően él-e Mészáros Lőrinc, aki 225 milliárd forintos tenderekben volt érintett összesen idén. Másképp feltéve a kérdést, nagyobb luxusban él-e, mint az átlagember.

Nem is vagyok egy átlagember (…) Nehéz megmondani pontosan, mi az a fényűzés.

Ő amúgy is végigdolgozza a napokat, megérdemli, hogy elmegy és kipiheni magát. Aztán meg mindenki a saját pénztárcája alapján tudja ezt megtenni.

Nem lehet összekeverni az embereket, mindenki odamegy, ahova el tud jutni.

Az biztos, hogy még nem adta össze a vagyonát, nem tudja, mekkora az. Ahogy fogalmaz: “van amikor elég, van amikor kevés, van amikor sok”. No, de mi történne, ha ő is koppanna, mint anno Simicska Lajos?

Bárkivel bármi történhet, holnapután akár földönfutóvá is válhatok, ha rossz üzleteket kötök.

Azt amúgy nem tudja, mi történt “a Lajossal”, az biztos, hogy jóban van vele, mert sokat segített neki, hozzájárult Mészáros sikereihez. Még három aranyköpés, aztán a lényeg:

  1. “Bármilyen magasságban könnyű elcsúszni.”
  2. “Hozhat az élet szélsőséges dolgokat.”
  3. “Mindenki a maga sikere kovácsa.”

A végén elhangzott egy kérdés, kit ajándékoz meg karácsonykor. “Adni szeretek, kapni is, de inkább adni” – mondta a lágyszívű vállalkozó. Náluk a családtagok kapnak ajándékot, szűk körben ünneplik, nincs nagy baráti kör. Jó, jó, Mészáros úr, de Orbán Viktorral, személyes jóbarátjával mi lesz?

A Miniszterelnök Úrral is megajándékozzuk egymást, hiszen barátok vagyunk.

És akkor íme a teljes videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik