Gazdaság

Többet keresett idén Mészáros Lőrinc, mint a hazai felsőoktatás büdzséje

Sok-sok csokoládét, zselés szaloncukrot, gumicukrot, kolbászt, tepertőt és lélegeztetőgépet is lehetne venni ennyi pénzből.

Nagyot kaszált idén is a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozó. Az RTL Klub Híradója állította össze a négy hozzá köthető cég idei pályázati győzelmeinek mérlegét.

Mészáros eszerint 225 milliárd forintot tenderezett össze 2016-ban eddig.

Orbán Viktor jóbarátjának ma már 20 vállalkozása van, a legjelentősebb a Mészáros és Mészáros Kft., ez 140 milliárdot nyert idén összesen, két tenderrel. A vasúti felsővezetékeket építő R-kord Kft. 76 milliárdnyi szerződést kötött (ebben a konzorciummal való pályázatok is benne vannak). Mészáros gyerekeinek építőipari cége is nyert 8,5 milliárdot konzorciumok tagjaként, de apjuk ásványvizes cége is befutott a MÁV félmilliárdos tenderén. Sok pályázaton nem egyedül indultak, így nem tudni, a 225 milliárdból mennyi került a famíliához.

A DK összevetette a hatalmas számot azzal, hogy évi 160 milliárd forint jut csupán a felsőoktatásra. Mészárost hiába kereste az RTL, nem reagált. Korábban egyébként azt mondta, abban, hogy eljutott idáig, szerepet játszott

a jóisten, a szerencse és orbán viktor személye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik