Belföld

Börtönbüntetést jósol a Tények a hvg.hu újságírójának

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 11. 13. 19:24

Tegnap megírtuk, saját pofonjába futott bele a TV2: karaktergyilkosságot próbáltak meg elkövetni Gergely Zsófia, a hvg.hu újságírója ellen, a nagy igyekezetben viszont senkinek nem volt ideje/kedve/késztetése a csatornánál, hogy ellenőrizze, jó ember fotóját és videóját mutatják-e a riport alatt. A beégés után Facebookon és honlapjukon kértek elnézést, amivel újabb munkát adtak maguknak: az előbbi poszt alól ugyanis nem győzték gyomlálni a nekik nem tetsző hozzászólásokat. Vasárnap újabb egy percet szenteltek a történteknek: most már azonban sikerült arról a Gergely Zsófiáról képet betenni, akire szombaton gondoltak.
Korábban a témában:

A riport abból a szempontból teljesen szükségtelen volt, hogy ugyanazt mondták el újra, amit tegnap, csupán egy másik képpel. Az anyag címe A rejtőzködő “moráldíva” lett – nem tudni, hogy a jelzőt azért tették idézőjelbe, hogy hangsúlyozzák a szerintük frappáns szóösszetételt vagy azért, mert a szintén kormányközeli Magyar Idők használta egy pénteki cikkének címében.

Mindenesetre azért is fura rejtőzködésről beszélni, mert nemcsak a TV2 felejti el mostanában a (például a tegnapi lejáratónak szánt, illetve a mai korrigált) riportok végén feltüntetni azt, hogy kik készítették, de az Origo is, amire mostanában, egyre többet hivatkozik a csatorna – legyen szó akár a mai, homofób, de egyébként meleg európai vezetőkről szóló anyaguknál.

Már csak emiatt is fura, hogy Gergelyen kérik számon azt, hogy “nem adja az arcát a cikkeihez”, pedig egy júniusi anyagánál is ott van. A hivatkozott cikk egyébként arról szól, hogy a Spéder Zoltán karaktergyilkosságáról szóló riportot Kunfalvi Nóra készítette – a nagy sietségben ezt ugyanis a TV2 akkor szintén elfelejtette feltüntetni.

Keresik a hvg.hu-t, mi meg őket

A TV2 tegnap és mai riportjában is elmondják, megkeresték a hvg.hu-t, hogy a portál számoljon be, milyen következményei lesznek annak, hogy Gergely úgy írt valakinek az egészségügyi állapotáról, hogy ahhoz sem ő, sem a család nem járult hozzá.

Többször felhozzák: Gergely etikai vétségéért akár két év börtönbüntetést is kaphat.

Sajnos a csatorna nem mindig ilyen lelkes: tegnap este ugyanis mi is megkérdeztük tőlük, náluk lesznek-e következményei annak, hogy a (lejáratónak szánt) anyagból ekkora totális beégés lett – választ azonban eddig a percig nem kaptunk.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

On 20.07.2017 more than 10000 people protested in front of the presidential palace in Warsaw against the ongoing process of changing the judicial system of the country. - NO WIRE SERVICE - Photo: Jan A. Nicolas/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.