Meszaros-Lorinc(960x640).jpg (Array)
Belföld

Kiosztották Mészáros Lőrinc díjait

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 11. 05. 11:12

A Mészáros Alapítvány kuratóriuma szombaton első alkalommal osztotta ki felsőoktatási ösztöndíjait azoknak a Vál-völgyi fiataloknak, akik valamely főiskolán vagy egyetemen első-, másod-, vagy harmaddiplomás képzésre járnak.

Mészáros Lőrinc alapító elmondta, hogy az alapítvány célja a Vál-völgyében és annak peremén élő fiatalok sikerességének biztosítása.

Reményét fejezte ki, hogy a hallgatók egyetemi-főiskolai éveik után a környéken helyezkednek el, mert erre minden lehetőség adott. Megjegyezte, hogy ez nem volt a jelentkezés feltétele, mint ahogy a tanulmányi eredmény sem, mindössze a Kajászón, Válon, Tabajdon, Alcsútdobozon, Felcsúton vagy Vértesacsán bejegyzett lakcím számított.

Mészáros Lőrinc közölte: 128, harmincadik életévét be nem töltött diák jelentkezett. Jelezte, hogy a kör a jövőben bővülhet, így öt éven belül megduplázódhat az ösztöndíjasok száma.

Az alapító az MTI kérdésére elmondta: a 126 ösztöndíjas havonta 50 ezer forintot kap tanulmányai befejezéséig, de az első diploma megszerzése után a másod- és harmaddiplomás képzés elkezdésekor is jogosulttá válik a támogatásra.

Jegyezzük meg, Mészáros Lőrinc az ország 28. leggazdagabb embere, vagyona 35,4 milliárd forintra rúg, egy modern kori mecénás ő.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.