Belföld

Balhé tört ki a szegedi bíróságon, miután kihirdették az ítéletet

Kiabálás, hangoskodás zavarta meg az ítélethirdetést csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon. Fegyveres rablás ügyében született döntés, az elsőrendű vádlott négy év fegyházat kapott, emiatt robbant ki a balhé a tárgyalóteremben. Miután kiderült, hogy a másodrendű vádlott ennél is többet – nyolc évet – kap, az indulatok még inkább elszabadultak.
A vádlottak és kísérőik szitkozódtak, ordítottak, méltatlankodtak, ezért a bíró kivezettette őket a helyiségből és az ítélethirdetést a védők jelenlétében folytatta. Amikor megkezdte az indoklást, a vádlottakat egy üvegajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. De a tárgyaláson lévők tovább dühöngtek, ami odáig fajult, hogy ketten közülük rángatni kezdték az őket és a vádlottakat elválasztó ajtót. Csak azután álltak le, hogy rendőröket állítottak oda.
Eközben azonban a hallgatóság egy további tagja bezúzta a tárgyalóterem mellett lévő bírósági hirdetőtábla üvegét. A helyszínre további egyenruhások érkeztek, akik kivezették a hőbörgőket – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék.
Májusban a Fővárosi Törvényszék épületében tört ki verekedés. Egy 20 évvel ezelőtti kettős gyilkosság ügyét tárgyalták. Az áldozatok hozzátartozói rontottak neki a férfinak, aki megölt egy nőt és hétéves kisfiút 1996 tavaszán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik