Belföld

Húsvágó bárddal ütötte halántékon húga zaklatóját

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat egy 30 éves férfi ellen Bács-Kiskun megyében, aki egy húsvágó bárddal támadt haragosára, húga volt barátjára. Felelnie kell kábítószer birtoklása miatt is, mivel drogot találtak a kabátzsebében.

A vádlott testvére 2016 januárjában szakított párjával. A volt barát azonban ebbe nem tudott belenyugodni, rendszeresen hívogatta a lányt, illetve exe bátyját, vagyis későbbi támadóját is. A vádlottnak elege lett ebből, és amiatt is dühös volt, hogy testvérét volt párja korábban megverte. A két férfi között egyre inkább elmérgesedett a viszony, fenyegetni kezdték egymást.

Két nappal az ominózus támadás előtt a vádlott elment haragosához, megállt a ház előtt ki kiabálni kezdett, azt akarta, hogy menjen ki az utcára. Ő is is tett, de kézzel a kezében érkezett. Ekkor a férfi inkább úgy döntött, elmenekül.

2016. január 20-án – a napközbeni kölcsönös telefonos fenyegetések után – már a volt barát ment el  ellenfeléhez. Haragosa már várt rá a kabátjában egy húsvágó bárdot rejtegetve, amelynek az egyik fele éles, a másik tompa, recés volt. A vádlott az eszköz utóbbi felével – közepesnél nagyobb erővel – ütött ismerőse feje felé. A férfi ezt még tudta hárítani, de a következő – halántékot ért – ütést már nem. Azonnal összeesett, elvesztette az eszméletét. A támadó ezután eldobta a törött bárdot és a kabátját – zsebében kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó porral – és elmenekült.

“A sértett homloklebeny-vérzést és agyzúzódást szenvedett. Nem a vádlotton múlt, hogy a sértettnek nem lett ennél is nagyobb baja, ugyanis az elkövetés eszközére és a megtámadott testtájékra figyelemmel fennállt a súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának lehetősége” – olvasható az ügyészség keddi tájékoztatásában.

Az egyébként büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik