Belföld

Perre megy a Népszabadság csapata a kiadó ellen

Nekimennek a kiadónak az újságírók, akik ezt a szakadár Facebook-oldalon jelentették be.

Közös fotóval és facebookos közleménnyel rukkolt elő a Népszabadság szélnek eresztett szerkesztősége hétfő este. A Népszabi Szerkesztőség oldalra a következőket írták ki egy csoportkép mellé:

A Népszabadság szerkesztősége a folyamatos jogsértések miatt holnap jogi lépéseket tesz a kiadóval szemben. Dolgozunk azokon a történeteken, amelyeket mindannyian vártok.

Azt nem részletezik, milyen jogi lépéseket tesznek majd, de várhatóan munkajogi lépéseket. Ugyanis elég fura módon függesztették fel az újságírók munkaviszonyát a cégnél, erről őket motorosfutárok értesítették szombaton, majd mindenkinek letiltották a belépést a régiúj, Bécsi úti székházba.

Sokáig úgy tűnt, még a korábban összedobozolt (mert a lap épp elköltözött a régi épületből a Bécsi útra) cuccaikat se kapják meg, de Murányi András főszerkesztőnek sikerült a kiadó Mediaworks embereivel tárgyalni, ezt elvileg rendezték.

A lap sorsáról sok teória kering, a kiadó a Népszabadság tartós és fenntarthatatlan veszteségeivel indokolta a nagyon hirtelen bezárást. Egyes vélemények szerint politikai indítékok lapulnak a háttérben, mivel a – jelzálog sújtotta – lapcsalád része több megyei lap is, ami kéne a kormánynak. A portfólióból azonban kilóg az erősen ellenzéki hangnemű Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik