Belföld

Agyvérzést és infarktust kapott az autópályán, másfél órát várt a mentőkre

Egy 37 éves nő a hétéves lányát vitte hazafelé az M0-son, amikor rosszul lett. A kocsival a leállósávba állt, hívta a mentőket, szólt a családjának is, majd elvesztette az eszméletét – írja a nol.hu.

Mire a család odaért, a nő már nem tudott értelmes szavakat mondani, az arca és a keze is zsibbadt.

A nő hat óra után nem sokkal telefonált először segítségért, majd a hozzátartozói hét előtt öt perccel még egyszer felhívták a mentősöket, akik megnyugtatták őket, mondván mindjárt odaér az autó. Harmadszor hét után öt perccel telefonáltak, a diszpécser szerint abban a pillanatban indították el a rohammentőt.

Hogy miért csak ekkor, amikor már egy órája jelentették, mi történt, nem értették. A család egyik barátja aztán fél nyolckor még egyszer telefonált, ezután nem sokkal ténylegesen megérkezett a segítség.

A kórházban, ahová a nőt szállították, nem működött a CT. Ennek segítségével kaphatott volna infúziós vérrögoldó kezelést, viszont ha átvitték volna máshová, már kicsúsztak volna abból a háromórás időkeretből, amin belül ennek meg kell történnie, hogy nagyobb valószínűséggel gyógyuljon az elzáródásos agyvérzés.

A beteg jelenleg kórházban gyógyul.

Az OMSZ elismerte a késést, azzal magyarázták, hogy a riasztás után egy nem lélegző csecsemőhöz kértek segítséget, ezért a kiküldött mentőket átküldték arra a címre. Ezután egy másik mentőt küldtek az asszonyhoz.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik