Belföld

Robbantás Budapesten: megszólalt a 24.hu-nak a Teréz körúti hajléktalan

Megtaláltuk azt a hajléktalan férfit, aki rendszeresen ott aludt a szombati robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a detonáció napján eltűnt, és egészen csütörtök estig nem tért vissza. A férfira megszokott helyén bukkantunk rá, és bár a Velvet információi szerint korábban a rendőrök is próbálták faggatni, de nem volt olyan állapotban, hogy érdemben beszélni tudjon, nekünk elmondott néhány részletet.

Az egy korábbi fejsérülése miatt beszédhibás férfi 16 éve él az utcán, állítása szerint múlt hét pénteken – a sajtóhírekkel ellentétben, miszerint valakik elvitték – maga ment be egy hajléktalanszállóra, mert nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett és gyógyszerekre is szüksége volt. Nem kereste fel, és nem kérte meg senki, hogy menjen el a kapualjból a robbantás előtt, nem tudta, mi készül, de azóta már hallott a merényletről és sokkolódott, két napja nem tud aludni.

Elmondta, a rendőrök kihallgatták, hogy pontosan milyen kérdéseket tettek fel, nem tudtuk meg, de arra panaszkodott, senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő robbantásról.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát és kihallgatták őket.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 24-én egy szögekkel töltött bomba robbant a Teréz körúton, a Király utcánál, amiben két rendőrjárőr súlyosan megsérült. A rendőrség szerint rendőröket akart kiiktatni a merénylő, de egyelőre nem tudni a pontos motivációját. A rendőrség egy 170 centi magas, 20-25 év körüli, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselő férfit keres. Tízmillió forint a nyomravezetői díj.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Robbanás Budapesten” tag_select=”-1″ tag_id=”155903″ category_id=”” item_limit=”5″ hide_lead=”true” show_image=”true”]

Olvasói sztorik