Belföld

A csepeli polgármester is azzal riogat, hogy a bevándorlók kitúrják a bérlakásokban élőket

Pedig már a honvédelmi miniszter is úgy nyilatkozott, hogy ilyesmi nem fordulhat elő.

A csepeli fideszes alpolgármesterek, Ábel Attila és Morovik Attila után Borbély Lénárd, a kerület polgármestere is azzal igyekszik a szavazóurnákhoz terelni az ott élőket, hogy nem szeretnék, ha azért kellene az önkormányzati lakásokból kiköltöztetni az ott élő családokat, hogy ott az „illegális bevándorlóknak” biztosítsanak helyet.

Az Index foglalta össze, hogy mennyi valóságalapja lehet az ilyen kijelentésnek. Azt írják: az az évi néhány száz ember, akiket a magyar állam egyáltalán hajlandó menekültként vagy oltalmazottként elismerni, egy hónapig lakhatnak befogadó állomáson, utána már nem jár nekik külön szociális ellátás és külön elbírálás, együtt kell próbálkozniuk a hasonlóan rossz szociális helyzetű magyar állampolgároknak.

A szociális alapon pályázható önkormányzati bérlakásokra most is hosszú várólisták vannak, ráadásul a csepeli önkormányzat idén tavasszal azt is kikötötte, hogy az pályázhat, aki legalább három éve a kerületben él. Egyébként Simicskó István honvédelmi miniszter nyilatkozta a napokban, hogy nem fordulhat elő, hogy állami vagy önkormányzati ingatlanba költöztessenek bevándorlókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik