Belföld

A csepeli Fidesz szerint utcára rakhatják az önkormányzati lakásokban élőket a menekültek miatt

Ezen annyira felbuzdultak, hogy még rendkívüli képviselő-testületi ülést is összehívtak.

Csepelen annyira dübörög a kampány, hogy rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtak össze, ahol egyetlen napirendi pont az október 2-i kvótanépszavazás lesz. Ezt két helyi fideszes, Ábel Attila és Morovik Attila terjesztette elő.

Az előterjesztésből nem maradhat ki a terroristázás és sorosozás, de a legfigyelemreméltóbb rész, amikor arról értekeznek, hogy az illegális bevándorlókat sok helyen a települések önkormányzati lakásaiba költöztetik be, nem törődve arról, hogy ott évtizedek óta éltek bérlők. Megjegyzik, Csepelen 1475 önkormányzati lakás van, „uniós kvóta alapján ezek lakóit is utcára tehetik, helyükre pedig illegális határátlépőket költöztethetnek”.

Megkerestük az előterjesztőket, hogy milyen konkrét esetekről tudnak, amikor évtizedek óta ott élő bérlőket tettek ki önkormányzati lakásokból, hogy „illegális bevándorlókat” költöztessenek a helyükre. Azt is megkérdeztük, ki dönthet Csepelen arról, hogy kik élhetnek az önkormányzati lakásokban, és valóban előfordulhat-e, hogy ők úgy döntenek, hogy „illegális bevándorlókat” költöztetnek oda. Amint megérkezik válaszuk, közzétesszük.

Friss:

Ábel Attila csepeli alpolgármester kommentelt cikkünk alá. Facebookon közzétett bejegyzését linkelte, mely tisztségéhez képest furcsa hangnemben kezdődik: “A 444 Soros-csicskásai és a hasonszőrűen szélsőséges HVG felháborodtak azon, hogy tényeket írtunk le egy mai testületi határozattal kapcsolatban.”

Azt írja, már kétszázezren osztották meg a német Bettina Halbey bejegyzését a Facebookon, amely arról szól, hogy az 51 éves ápolónő lakását elveszi az önkormányzat, mert az kell a menekülteknek. Ez ugyanakkor a híradások szerint is az önkormányzat döntése, vagyis ebből a példából kiindulva a csepeli önkormányzaton múlik, hogy előfordulhatna-e hasonló eset. Gabrielle Keller történetét is említette, akinek egyébként szintén az önkormányzat döntése miatt kellett elhagynia otthonát.

Friss 2.0:

Ábel Attila csepeli alpolgármester megkeresésünkre levélben azt válaszolta, normális esetben az önkormányzatok hatáskörébe tartoznak az önkormányzati tulajdonok (pl. iskolai tornatermek, művelődési házak, lakások), szerinte viszont abnormális esetben ez nem így van. Információi szerint az illegális bevándorlás célországaiban önkormányzati bérlakásokat, iskolai tornatermeket, kulturális és sportközpontokat, magántulajdonú irodaházakat, de még egy eladás előtt álló kastélyt is ideiglenes migráns-szállásokká alakítottak.

Hozzátette, ezekben az esetekben kényszerítették a döntésre az önkormányzatokat, ők pedig nem akarnak ilyen helyzetbe kerülni.

Az alpolgármester példaként egy Origós cikket hozott fel. Arra viszont, hogy kik kényszerítenék az önkormányzatot, nem tért ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik