Belföld

Átlépett az áldozatokon a Teréz körúti robbantó

A hvg.hu újabb részleteket közölt a szombat esti Teréz körúti robbantással kapcsolatban. Az is kiderült, hogy a robbantó olyan alaposan tervezte meg a támadást, ami arra utal, hogy mind a helyszínt, mint a robbanóanyagot nagyon jól ismerhette. A lap értesülései szerint a robbanást milliméter pontosan az adott helyszínre tervezték.

Az oldal információi szerint a támadással összefüggésbe hozható gyanús alak már a robbanás előtt 20-30 perccel a helyszínen volt. Az üzlethelyiség előtt lerakott egy táskát, majd mellette várakozott. A HVG úgy tudja, a robbanás előtt még fél perccel rengeteg járókelő haladt el a bomba és a várakozó személy előtt, eközben a gyanús alak egy zacskóval a kezében várakozott.

A robbantás azután következett, hogy a gyanús személy visszahúzódott egy beállóba, majd a zacskójába nyúlt. A detonáció után a gyanús személy kilépett a beugróból, majd a Király utca irányába távozott. Az első rendőrök három perccel a robbantás után a helyszínre értek, a mentőautó hat perccel a robbanás után ért ki.

A lap értesülései szerint a robbantás csak szűk területen lehetett gyilkos hatékonyságú, mivel egy szinte elkerített utcarészről van szó, ezen kívül minimális volt a robbantás hatása.

A detonáció után a beugróban álló alak lassan indult el,

figyelte a rendőröket, át is lépett rajtuk.

Hatalmas hozzáértés kellett ahhoz, hogy pont annyi robbanóanyagot használjon, ami csak erre a területre hat, a robbanás se nagyobb, se kisebb ne legyen, és csak a célpontokat sebesítse meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik