Belföld

Sarlóval és díszkarddal támadt a kalocsai testvérpár, a nagymama lépett közbe

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette és zaklatás miatt állítanak bíróság elé egy testvérpárt, miután júliusban sarlóval, vascsővel és díszkarddal rontottak be egy kalocsai ház udvarára. Az ügyészség vádat emelt az ügyben, mindkét támadó szabadlábon várja a tárgyalást, amelyet a Kalocsai Járásbíróság tárgyal majd.

A testvérek július 2-án jelentek meg “fegyvereikkel” a háznál, egy előző napi verekedés miatt akartak revánsot venni. A 27 éves fiatalembernél sarló és vascső volt, bátyjánál pedig díszkard. Azt ordították haragosuknak, hogy meg fogják ölni. Ellenfelük nagyanyja udvarára menekült előlük. A hangoskodásra az idős asszony kijött a házból, bemenekítette unokáját az épületbe és rázárta az ajtót. A támadók tovább kiabáltak, ekkor már ők is az udvaron voltak, ezért az idős nő felszólította őket, hogy menjenek el. Bár elindultak kifelé, azzal fenyegetőztek, hogy a házban rejtőzködő férfit és testvérét is megölik. Miután a nagymama becsapta mögöttük a kisajtót, a fiatalabb testvér visszafordult és megragadta az idős nőt a hajánál fogva.

Ekkor azonban az idősebb vádlott szólt a testvérének, hogy jönnek a rendőrök. Ezután eltűntek a helyszínről. Távozóban még a fiatalabb támadó megfenyegette az asszony másik unokáját – egy kislányt – hogy ha hívni meri a rendőrséget, levágja a fejét. Az idős nőt annyira felzaklatták a történtek, hogy összeesett és kórházba kellett vinni.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik