Belföld

Diákokat toboroz a minisztérium október 6-ra

Pukli István nem szeretné, ha diákjaik vallási és világnemzeti semlegességét a kormányzati megemlékezéseken sértenék.

Diákokat toboroz a Honvédelmi Minisztérium rendezvényszervező főosztálya az október 6-i állami megemlékezésekre – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került levél szerint iskolánként tíz tanulónak biztosítanak lehetőséget, hogy „személyes élményekkel is gazdagítsák” a diákok ünnepekhez, megemlékezésekhez kapcsolódó tapasztalatait. A diákok részt vehetnek Magyarország lobogójának felvonásán és félárbocra engedésén, koszorúzáson a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, valamint egy többállomásos, történelmi áttekintést nyújtó vezetett sétán.

A lap megjegyzi, hogy a minisztériumi meghívás kísértetiesen hasonlít a tavaly március 15-i ünnepséghez való toborzásra, amely kapcsán a Váci Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete nyílt levélben utasította el, hogy politikai színezetű rendezvényeken vegyenek részt diákjai.

Az október 6-i meghívásról Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, az állami ünnepségeken „elhangzanak utalások gazdatestekre és mindenféle állatokra”, és nem szeretné, ha a diákokat vallási és világnézeti semlegességükben megsértenék. Arra is felhívta a figyelmet, hogy intézményen kívüli iskolai foglalkozásokat akkor lehet tartani, ha megszervezik a diákok oda-vissza utazását, de ezt a meghívás alapján nem látja garantáltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik