Belföld

VV Micit bezárták a Villába, de így is népszavazhat

Alkotmányos joga a magyar embernek, hogy elmenjen népszavazni, még a Star Academy vagy a Való Világ se tarthatja vissza ettől a népet. De mi lesz a bentlakókkal?

Október 2-án nagy népszavazás lesz Magyarországon (na meg a külképviseleteken). A kormány által kezdeményezett referendumon arra a kérdésre lehet majd igennel vagy nemmel szavazni, hogy előírhassa-e az Európai Unió menekültek és/vagy migránsok kötelező betelepítését a tagállamokba. Ugyan a nemrégiben lezajlott pozsonyi csúcson nagyon úgy tűnt, már Jean-Claude Junckerék is letettek a kvótaként ismert tervről, a pármilliárdos költségű népszavazás megtartják.

Egy fontos elemének jártunk utána: hogyan szavazhatnak a mostani bentlakós showműsorok szereplői, akiknek elvileg nem szabadna a játékszabályok szerint kapcsolatot létesíteni a külvilággal?

Két ilyen műsor zajlik most a nagy magyar tévékben. A TV2 sokak szerint bukott, a csatorna szerint szárnyaló műsora, a Star Academy énekeseket költöztetett össze, míg az RTL II-n a magyar rögvalóság látható Való Világ – Powered by Big Brother címmel. Megkerestük a két anyacsatornát, hogy mondják el, miként voksolhatnak majd a játékosok, illetve adásba adják-e majd, ahogy szavazni jönnek-mennek. A TV2 sajtóosztálya válaszolt előbb, elég tömören, csorbítatlanul közöljük is:

Minden énekes nyilatkozott arról, hogy szeretne-e részt venni a népszavazáson. Aki élni akar a lehetőséggel, annak természetesen biztosítani fogjuk, hogy le tudja adni a szavazatát.

A Való Világban már történt ilyesmi, van rutinjuk a reality vs. demokrácia meccsben. Sajnos nem nézhetjük élőben, ahogy VV Mici betipeg a szavazófülkébe, VV Tivy pedig szignózza a választói névjegyzéket. Az RTL kommunikációs osztályának közleménye a szavazásról:

Egy korábbi ValóVilág széria alatt történt már hasonló eset. Természetesen ahogy akkor, úgy a ValóVilág powered by Big Brotherben is biztosítjuk a villalakók számára a szavazás lehetőségét. Azok a villalakók, akik szavazati jogukkal szeretnének élni szervezett módon hagyhatják el a villát, hogy voksukat a Villa falain kívül leadhassák. Ahogy korábban, úgy ezúttal sem képezi mindez az adástartalom és így az összefoglaló részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik