Belföld

Későn értek ki szerinte a mentők, ezért egyiküket ököllel ütötte, a másikat lefejelte

Megverte a mentősöket egy férfi, mert szerinte későn értek a helyszínre. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt ellene.

A vádiratban az áll, hogy a 32 éves férfi tavaly december 16-án hívott mentőt, méghozzá ittasan. Egy tatai szórakozóhelyen dolgozott pultosként, délután pedig elment hozzá az édesanyja, aki rosszul lett. Miután a diszpécser közölte, hogy a mentőautóra pár percet várni kell, ideges lett, ezért részegen a mentőállomáshoz hajtott kocsival, ahol kiabált, szitkozódott és ingerült hangnemben követelte, hogy azonnal lássák el az anyját. Csak többszöri felszólításra hagyta el az épületet, de távozásakor azért még belerúgott a bejárati ajtóba.

Ezután visszament a munkahelyére, ahová időközben már megérkeztek a mentők, egyikük épp az asszonyt vizsgálta. Lenyugodnia azonban nem sikerült, szóvá tette, hogy későn értek ki, követelte a mentős jelvényszámát, majd nekiesett: többször megütötte ököllel. A helyszínen lévők fogták le, de ő tovább kiabált. Ezt meghallotta a másik ápoló, aki a kocsiban volt. Kiszállt, és próbálta csitítani a férfit, aki “válaszul” lefejelte. Előbbi mentős könnyű, kollégája azonban súlyos sérülést szenvedett, neki eltört ugyanis az orra.

A támadónak – egyebek mellett – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie a bíróságon. Ha az ügyészségen múlik, börtönbüntetést kapna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik