Belföld

Blikk: nyomtalanul hoznak át százakat a kerítésen az embercsempészek

Egyszerűen kiemelik a földből a gyoda tartóoszlopát.

A Blikk arról ír, hogy a szerb-magyar határon minden korábbinál szervezettebben dolgoznak az embercsempészek, akcióik után szinte nyom sem marad. A lap úgy tudja, hogy a drótakadály egyik megjelölt oszlopát minden hajnalban kiemelik a földből, és a drótot félrehajtva percek alatt 200-250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére.

Úgy tudják, a műveletben magyarok és szerbek is közreműködnek, az információt egy névtelenséget kérő személytől kapták, aki mindkettejük ténykedésére rálát. Az átengedett emberek a sötétben egy közeli erdős részre sietnek, ott húzzák meg magukat reggelig – árulta el.

Az embercsempészek személyautókkal, napközben, a főúton viszik tovább az embereket, kihasználva a balkáni vendégmunkások tömeges átutazását. Sosem buknak le, kívülről úgy tűnik, mintha szemet hunynának a tevékenységük felett – mondta el a névtelen forrás.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt mondta, a magyar-szerb határra egy harmadik, a mostaniaknál is erősebb kerítést is felhúznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik