Belföld

Kisgyereket, szörföst, vitorlázót mentettek ki a Balatonból

Nem unatkoztak a vízirendőrök kedden, a Balatonon. A keszthelyi egyenruhások este 6 óra körül a balatongyöröki strand előtti vízterületen, a parttól körülbelül 450 méterre vettek észre egy felfújható fotelt sodródni a vízen, rajta egy emberrel. Ekkor másodfokú viharjelzés volt érvényben.

Kiderült, egy mindössze négyéves kisgyerek ült rajta, ám mielőtt az egyenruhások odaértek, a kisfiú leesett. Először sikerült feljönnie, ám másodszor is merülni kezdett. Az egyik rendőrnek végül sikerült a hajóba húznia.

Amikor elindultak vele a partra, észrevettek egy férfit, aki kiabált feléjük. Mint kiderült, ő a kisgyerek apja, aki úszva indult a kicsi után, hogy kihozza. Végül őt is a hajóba emelték. A szél addigra már nagyon megerősödött, visszaúszni már nem lett volna ereje. Egyiküknek sem esett baja.

Nem telt el fél óra, egy szörfös is bajba került ugyanott, ő a parttól kétszáz méterre hánykolódott, nem tudott felállni a deszkán az erős szél miatt, és a partra sem tudott már visszajutni. Rajta ugyancsak a keszthelyi vízirendőrök segítettek.

Este 8 óra után nem sokkal pedig a fonyódi rendőröktől kért segítséget egy férfi, aki azt mondta, hogy apja Szigliget és Balatonfenyves közötti vízterületen hajózott, amikor az erős szél megrongálta a vitorlát, a motor pedig a nagy hullámzás miatt beázott és működésképtelenné vált. rendőrök megtalálták a kishajót és annak 75 éves vezetőjét. Az egyik rendőr átszállt a hajóra  és segített a kötelek összekötésében és a horgonykötél elvágásában, mert az erősen billegő hajón az idős férfi ezeket már nem tudta megcsinálni. A vitorlást végül partra vontatták, ugyancsak másodfokú viharjelzés mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik